Antislip coatings, zelfklevende strips, douchematten en handgrepen

Is de vloer in je badkamer en/of douche glad? Treuzel dan zeker niet om dit aan te pakken. Want een kwart van de ongevallen thuis was het gevolg van uitglijden en dan vooral in badkamers. Daar kan je dus maar beter snel iets aan doen. De vloer vervangen met een tegel met een grote anti-slip waarde is niet overal evident net zoals een andere bodem voorzien in je douche niet altijd en overal mogelijk is. Dan zijn er nog altijd de coatings, matten, stripes en dots op de markt om toch meer grip te krijgen in deze ruimtes.

Antislip coating

Om een antislip coating aan te brengen kan je beroep doen op een professioneel maar wie wat handig is, kan zo’n coating ook zelf aanbrengen. Er zijn verschillende doe-het-zelf pakketten verkrijgbaar met telkens een duidelijk stappenplan van hoe je dit moet aanbrengen. Lees daarom goed de handleiding. De kans bestaat wel dat je de behandeling na verloop van tijd moet herhalen omdat de antisliplaag kan wegslijten in de loop der jaren.

Stripes & dots

In bepaalde gevallen kunnen antislipstickers ook een oplossing zijn. Ze bestaan in de vorm van dots en stripes. Ze zijn vrij gemakkelijk aan te brengen en nadien worden vervangen wanneer ze vuil worden. Let er wel op dat je de ondergrond goed schoon en droog maakt vooraleer je begint te kleven. Soms worden ze ook gebruikt om trappen met gladde treden stroever te maken. (Lees ook 10 tips voor een veilige trap)

Douchemat

Een douchemat kan zeker ook dienst doen maar zorg er dan wel voor dat je er niet over kan struikelen bij het in- en uitstappen van de douche. Neem de mat ook regelmatig weg om uw uw douche netjes te houden.

Handgrepen

Uiteraard bieden handgrepen in de douche en op andere plaatsen in je badkamer ook extra steun en comfort en helpen die ook valpartijen voorkomen. Op die manier blijft je badkamer in de toekomst ook veilig en comfortabel.