Denk je eraan om je woning futureproof aan te passen? Overweeg zeker ook de integratie van een domotica systeem. Smarthomes zitten in de lift.

Een smart home garandeert je:

1. Inteligente toegangscontrole

Met behulp van een domoticasysteem stel je zelf in wie er wanneer de woning binnen kan. Komt de poetsvrouw op dinsdag tussen 8u en 8u30? Ben je op vakantie en zorgt de buurvrouw voor je thuis? Stel op voorhand in wie er wanneer met welke code toegang geeft tot jouw huis. Is er onverwacht bezoek en zit je net in de zetel? Open dan de deur met je smartphone. Makkelijk toch?

2. Voor elk moment de juiste sfeer

Met domotica kan je verschillende sferen in je huis gaan programmeren. Niet elk moment van de dag vraagt dezelfde temperatuur of lichtinstellingen. Als je tv kijkt, mag het licht wat dimmen en de temperatuur iets hoger. Maak je eten klaar, dan kies je voor een goed verlichte keuken en mag de temperatuur een graadje minder. Kom je ’s nachts een glas water halen, dan moet je zien waar je loopt maar niet verblind worden… Het instellen van sferen zorgt voor comfortbeleving in eigen huis.

3. Muziek aangepast per kamer

Met een geïntegreerd audiosysteem en een box in elke kamer, kiest iedereen zijn favoriete muziek via smartphone. Wil je in het hele huis of op het terras dezelfde muziek? Eén systeem toegankelijk voor elk gezinslid

4. Energiebesparing

Met je domoticasysteem regel je de temperatuur op elk moment van de dag. Als er niemand thuis is, kan de temperatuur iets lager zijn en zorgt het systeem voor de juiste temperatuur als je thuis komt. In de zomer gaat de zonwering naar beneden als de zon schijnt of gaat de airconditiong aan als je het vraagt.

Dankzij temperatuurcontrole geniet je op elk moment van de dag van de juiste temperatuur zonder energie te verspillen.

5. Camerabewaking

Wie dat wens, kan ook extra camera’s installeren. Zo zie je wie er aan de voordeur staat of kan je tijdens je vakantie checken of alles er nog goed uit ziet. Via plugins kan je vaak ook verwittigd worden wanneer er verdachte beweging is in of rond je huis.