Zo optimaliseer je het gebruiksgemak van jouw keuken

‘Ergonomie’ is een term die iedereen bekend in de oren klinkt. In een ergonomische keuken is er een optimale indeling van de keukenruimte. Deze  beïnvloedt niet alleen de functionaliteit en het gebruiksgemak van de ruimte maar heeft ook een grote invloed op onze gezondheid en het welzijn van ons lichaam en onze geest.

Werkdriehoek

In de keukenwereld spreekt men van de werkdriehoek. De werkdriehoek omschrijft de ultieme verhoudingen tussen de spoelbak, het fornuis en de koelkast. De 3 plekken die we het meest gebruiken in de keuken. Indien je een compacte keuken hebt, is een juiste opdeling van de keukenruimte nog belangrijker en moet je trachten om elke meter zo slim mogelijk te benutten en de af te leggen afstanden te bewaken. Volgens deze theorie mag de maximale afstand die je aflegt tussen deze 3 plekken maximum 7 meter bedragen. Voor grote keukens zit hier echter nog wat rek op.

Meer info vind je hier.

Kies voor een optimale kastindeling!

Wil je het overzicht behouden? Alles snel toegankelijk zonder letterlijk in de kast te moeten duiken? kies dan voor een apotherskast of voor lades in plaats van de klassieke onderkast. Alles blijft binnen handbereik ook als je minder mobiel wordt. Meer info vind je hier.

Jouw droom keuken nog realiseren vóór de zomer?! ☀️

Koop nu je keuken en krijg een GRATIS Dekton werkblad. Maak van je keuken een meesterwerk met de perfecte combinatie van stijl en duurzaamheid.

Mis deze tijdelijke aanbieding niet.

Maak hier een afspraak

Toestellen op hoogte

Voor de inrichting van de keuken is het ook bijzonder handig om de toestellen op werkhoogte te plaatsen. Denk aan een oven maar ook de frigo of de vaatwas zitten beter iets hoger zodat je niet hoeft te bukken om alles op te bergen.

Doe beroep op een expert

Om de optimale positie van jouw keukenmeubels te bepalen, kan je beroep doen op de kennis van een expert. De keukenadviseurs en binnenhuisarchitecten van DSM Keukens adviseren je graag over het ultieme keukenontwerp. Een ontwerp dat niet alleen mooi is, maar ook functioneel en gebruiksvriendelijk. Niet enkel de positie, maar ook de hoogte van het keukenblad en de hoogte van je kookeiland zijn hierin belangrijk. Maak hier een afspraak.

Is uw woning futureproof? Doe de woonscan!

Lang Zal U Wonen - woonscan