Voor wie al minder lenig en krachtig is geworden

Materiaalkeuze

Ook later in het leven wil je verder kunnen genieten van jouw tuin en terras. Daarbij speelt tuinmeubilair een belangrijke rol. Ze moeten niet enkel goed zitten, het is ook belangrijk dat ze gemakkelijk te onderhouden en te verplaatsen en op te bergen zijn eenmaal de zomermaanden voorbij zijn.

Tuinmeubelen in aluminium of kunststof vragen het minste onderhoud. Je maakt ze makkelijk schoon met een sopje en kan er jarenlang van genieten. Ze zijn ook gemakkelijk te verplaatsen. Heb je liever hout, dan zijn teak tuinmeubelen een goede optie. Houd er dan wel rekening dat ze zwaarder zijn en meer onderhoud vragen wil je liever niet dat ze vergrijzen.

Goed zitten

Op een stoel moet je uiteraard ook goed zitten. Comfort is het allerbelangrijkste.

Je kan kiezen voor verstelbare stoelen met een verstelbare rugleuning die ideaal zijn voor een siësta in het lommer. Brede tuinstoelen zitten comfortabeler. Met zachte, dikke kussens kan je het comfort van de tuinstoelen nog wat opkrikken.

Loungeset met een actieve zit

Een tuin loungeset is meestal lager dan jouw stoelen of zetels in de woonkamer. Dit is niet altijd meer comfortabel voor wie minder lenig en krachtig is geworden. Kies daarom beter voor een loungeset met een hogere en actievere zit. Met een extra kussen kan je de zitting wat hoger maken en zal de lounge zetel ook gemakkelijker zitten. Ook handig is een dining lounge set waarbij de tafel iets hoger staat dan standaard het geval is waardoor je ook gemakkelijk aan tafel kan zitten.